Nyomtatás

 

NYELVKALAND pályázat – nyelvtanulással A BOLDOGULÁSÉRT

 

Prillné Csordás Csilla koordinátor beszámolója

 

 

 

A pályázat címe: „Nyelvkaland ME”, EFOP-3.2.14-17-0005 Nyelvtanulással a boldogulásért

 

Pályázat száma EFOP 3.2.14-17-2017-00005

 

Pályázatot író: Miskolci Egyetem

 

Végrehajtók neve: Juhászné Kassai Ágnes, Babik-Joó Szilvia, Prillné Csordás Csilla

 

Résztvevők: a Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziumának tanulói

 

Pályázati program röviden: Élménypedegógia a nyelvórákon

 

„Nyelvkaland ME” – nyelvtanulással A BOLDOGULÁSÉRT

 

Élménynapon a Miskolci Egyetemen – Prof. Dr. Torma András rektori köszöntője

(Készítette: Prillné Csordás Csilla)

 

          A Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziuma pályázat keretében működik együtt a Miskolci Egyetemmel, melynek egyik legfontosabb küldetése, hogy régiónk számára jó nyelvtudással és jó pedagógiai érzékkel rendelkező tanárokat képezzen. Együttműködik a középiskolákkal és segíti a hátrányos helyzetű diákok nyelvtanulását. Ezek jegyében valósítja meg 2017 és 2020 között a Miskolci Egyetem a „NYELVKALAND ME” – Nyelvtanulással a boldogulásért című EFOP 3.2.14-17-2017-00005 azonosító számú projektjét.

 

          A „NYELVKALAND ME” a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében angolul és németül tanuló középiskolások számára kalandos élménnyé teszi a nyelvtanulást, játékosan fejleszti nyelvtudásukat, hogy sikereket érjenek el a tanulásban és a munkában, hozzájárulva ezzel boldogulásukhoz, az esélyegyenlőséghez és a régió fejlődéséhez.

 

Kandósok a Miskolci Egyetemen

(Készítette: Prillné Csordás Csilla)

 

          Iskolánk is részese ennek a pályázatnak egy angolos és egy németes csoporttal. A Miskolci Egyetemről félévente egy-egy angol és egy német szakos hallgatót kaptunk, akik 12 alkalommal voltak iskolánkban, a pályázati élményfoglalkozásokat megtartani. Az órák játékosak, élményszerűek és kreatívak.

 

          A hallgatókat iskolánkból egy angolos és egy németes kolléga (Juhászné Kassai Ágnes és Babik-Joó Szilvia) mentorálta. A foglalkozások időpontjairól az iskolai nyelvtanárokkal közösen egyeztettek, részletes foglalkozási naplót vezettek, a foglalkozás témájáról, céljáról, majd közösen értékelték az órát, milyen módszereket használtak fel a foglalkozások során.

 

          A pályázat része volt egy élménynap a Miskolci Egyetem campusán. Ez egy teljes napot felölelő program volt. A diákok próbanyelvvizsgán is részt vehettek, felmérhették eddigi tudásukat, információt kaphattak arról milyen szinten tartanak most és mi az, ami még esetleg hiányosság számukra. Angol és német nyelvi játékokon vettek részt a diákjaink, megkóstolhatták a német és az angol konyha specialitásait. Nem utolsó sorban betekintést nyerhettek az egyetemi életbe, kreatív játékokon vehettek részt.

 

A német csoport élménynapon a Miskolci Egyetemen

(Készítette: Prillné Csordás Csilla)

 

          A Miskolci Egyetem nyelvszakos hallgatói a program keretében a Screenager szoftver és digitális oktatási felület alkalmazásával, valamint kreatív, vidám, életszerű feladatokkal élményalapú foglalkozásokat tartanak. Nemcsak a nyelvtudást, hanem a digitális kompetenciákat is fejleszti. Több középiskola is részt vesz ebben a pályázatban a Miskolci Egyetemmel közösen. Lassan az utolsó etapjához közeledik a projekt, a 2019/2020-as tanév végére fejeződik be. Rendkívül gyümölcsöző a Miskolci Egyetem és iskolánk, a Kandó együttműködése. Rendkívül sok élményben részesülhetnek diákjaink a projekt keretében.

 

Az angol csoport élménynapon a Miskolci Egyetemen

(Készítette: Prillné Csordás Csilla)